Nyheter

Nyheter

Om bloggen

Här kommer stora och små nyheter att presenteras från och med nu.. Jag känner att jag har väldigt lite tid att sitta vid datorn nu.. Hemsidan blir därav lidande, men här ska jag väl kunna knåpa ihop något ibland.

Utställningspremiär

AllmäntPosted by Susanna Thu, May 19, 2011 13:33:04

Söndagen den 15/5 gick startskottet för årets utställningssäsong för vår del. Vi åkte upp till Överkalix på Lördagen efter att först deltagit på en mycket trevlig gårdshundsträff i Piparböle (Umeå). Tack Maria Nord för en trevlig träff!

Vi skulle ställa ut Knut som nu har blivit 9 månader och får ställas ut i juniorklassen och Göta som redan var norsk och finsk utställningschampion men behövde ett svenskt cert för att få titlarna SE UCH och NORD UCH (Svensk och nordisk utställningschampion).

På Söndagsmorgonen kom Katarina Karlsson upp med Götas bror Gumbo som också väntade på sitt sista svenska cert innan han också kan titulera sig NORD UCH. Vi tog en kopp kaffe i husvagnen innan vi gick in på utställningsområdet.

16 gårdshundar var anmälda till utställningen och alla var där. 8 hanhundar och 8 tikar. Knut var först ut för vår del. Han vann juniorklassen med ck. Gumbo vann Championklassen med ck och sedan skulle de mötas i bästa hanklass. Knut blev BÄSTA HANE med cert och Gumbo blev 2:a bästa hane! Tjoho!! Båda Lillstintans hanarna i topp.. Det hade väl varit lite bättre om Gumbo vunnit och fått sitt sista cert och NORD UCH titeln, men det får han ta nästa gång istället.

Sedan Göta då.. Hon vann också championklassen med ck och blev BÄSTA TIK med cert!! Tjoho igen!! NORD UCH!!! I BIR och BIM möttes så Knut och Göta och domaren Nina Karlsdotter var säker på sin sak. Knut BIR och Göta BIM! Wow, vilken underbar start på säsongen! Det kommer att bli svårt att toppa detta ;)

Vill skicka ett stort TACK till Katarina Karlsson som visade Göta i BIR & BIM finalen, så att jag kunde ta hand om Emma-Li.
Kan också passa på att Gratta Anna Majaniemi. Hennes Grand danois Virpi blev BIR och BIG 4! Grattis Grattis!

Lägger in en BIR & BIM bild, en bild på Gumbo och en på Göta.

// Susanna